Såvejledning for Basilikum
Sådybde: 0,5 cm
Spiretid: 7-14 dage
Spiretemperatur: 10-30 °C (25 °C)
Sådybde: 0,5 cm
Spiretid: 7-14 dage
Spiretemperatur: 10-30 °C (25 °C)
Basilikum er noget af det letteste at dyrke under de rette forhold, hvilket er godt med sol og varme, og altid fugtigt men aldrig vådt. Den kan dyrkes i vindueskarmen hele året rundt, eller i drivhuset i sommerhalvåret. På friland kan man også lykkedes med den, hvis man har et lunt og solrigt hjørne i haven.
Basilikum kan forspires ved f.eks. at bredså dem i en såbakke med fugtig så. og priklemuld, og derefter prikle dem om i forspiringsbakker eller direkte ud på voksestedet. De kan også såes direkte, enten ved at bredså frøene eller så dem i rækker.
Sørg for at dække frøene med et tydt lag muld, og hold dem fugtige. Når de suger vand til sig, får de en hvis gelé omkring sig, og ligner lidt frø-æg.
Alle vores frø er økologiske - og mange af frøene er også biodynamiske.
Derudover er alle vores frø fra åbentbestøvede sorter (ingen F1 hybrider og ingen GMO), så du altid har mulighed for at høste dine egne frø.
Her kan du finde de mest holdbare forspiringsbakker på markedet!
Solide bakker der kan holde i 15+ år, i mange forskellige størrelser. Derudover er de produceret i europa af genbrugelige materialer.
Vores frøposer er lavet af genbrugspapir og majs, og er industrielt komposterbare.
Jeg tegner selv illustrationerne på forsiden, og på bagsiden finder du information om såning, samt en QR-kode til en mere uddybende såvejledning.