Om FantastiskeFrø

Personen bag FantastiskeFrø er mig, Laura, og jeg begyndte på dette fantastiske frø-projekt i starten af Oktober 2019. Jeg har altid elsket at have jord under neglene, og har de mest idylliske minder fra min barndom, hvor jeg dyrkede bønner og radiser i et hjørne af min mors have. Da jeg flyttede hjemmefra fortsatte jeg med at dyrke alle mulige grøntsager i potter i en lillebitte lejlighed i Aalborg. Da vi, min bedre halvdel Henrik og jeg, flyttede og fik hele to altaner, blev de fyldt med krukker og hjemmelavede højbede med det samme, hvor vi første år havde gang i mere end 50 forskellige sorter af grøntsager og krydderurter. Det giver en utrolig glæde i hverdagen at gå ud og finde sin frokost på altanen, og jeg elsker at afprøve nye sorter og drømme om alt den gode mad, der kommer ud af det.

Billede af Laura Grubbe, ejer af FantastiskeFrø

Vi går ikke på kompromis med økologi, og arbejder aktivt med en række af de 17 verdensmål i alle aspekter af vores frøfirma, hvor bæredygtighed er hovedtema. Frøene kommer fra erfarne frøproducenter, der avler frø ud fra de samme grønne værdier, som os. Bl.a. vil vi ikke sælge F1 sorter eller hybrider, som man ikke selv kan tage frø af og forvente, at de har samme egenskaber, som moderplanterne. I sidste ende, er den mest bæredygtige måde at få frø på ved at høste dem selv, så det skal der selvfølgelig være mulighed for. I første omgang får vi frøene fra vore nabolande, da det endnu ikke er lykkedes os at finde danske producenter, der lever op til vores krav til både kvalitet og bæredygtighed.

Jeg har selv været meget frustreret over ikke at kunne købe den mængde frø, som jeg har brug for. Det var som at købe friskbagt brød til et helt års forbrug. Der er hverken noget ved at få alt for mange planter eller så nogle frø, der ikke længere kan spire. Derfor har vi forsøgt at finde en mængde af frø, der passer bedre til en sæson. Da ingen haver er ens, har vi frøposerne i to forskellige størrelser, så man mindsker spild af både frø og penge, og med god samvittighed kan købe nye og spiredygtige frø hvert år. Da vi hele tiden arbejde på at tilføje nye sorter til vores udvalg, har du også bedre mulighed for at afprøve flere forskellige sorter ved bare at købe en lille pose.

Økologiske frø fra FantastiskeFrø

Jeg blev i 2019 færdiguddannet som multimediedesigner og arbejdede gennem mit studie med entreprenørskab og bæredygtighed. Min store interesse for planter og selvforsyning har inspireret mig til at bruge min faglige baggrund til at starte denne frøbutik. At sidde og tegne illustrationer, designe frøposer og undersøge nye spændende sorter, er det mest hyggelige og livsbekræftende arbejde, jeg nogensinde har lavet, og jeg nyder hvert sekund af det.

Med denne frøbutik vil jeg være med til at så et frø til en bedre fremtid, og være med til at formidle det gamle håndværk og glæden ved at dyrke sin egen mad. Hvis du har spørgsmål skal du ikke tøve med at skrive en mail til kontakt@fantastiskefrø.dk, eller finde os på Facebook eller Instagram.