Nye sorter 2021

Nye sorter 2021

Nye sorter 2021 - heriblandt agurken 'Vorgebirgstrauben', guleroden 'Milan' og en rødbladet basilikum.

Du kan så småt begynde at finde sorter i butikken markeret med "Kommer snart". Det er de nye sorter der begynder at rulle ind, og fra d. 1 januar 2021 kan du få fingrene i dem!

Jeg har brugt rigtig lang tid (måske endda for lang tid) på at udvælge hvilke sorter, der kommer med i denne omgang. Hver eneste gang der er nogen, som efterspørger noget, bliver det skrevet ned og hængt op på en tavle i kontoret. Det er med denne tavle som afsæt, at jeg dykker ned i frøkatalogerne fra mine leverandører, så jeg kan finde de sorter der bringer jer - mine kunder - mest værdi. Jeg har også valgt et par sorter som jeg selv synes passer godt ind, og som jeg håber, at I bliver glade for.

Nye sorter i butikken

Du kan allerede nu se nogle af de nye sorter der kommer i butikken d. 1 januar 2021.

Der er flere ting der begrænser, hvilke nye sorter der kan komme med - tro mig, hvis en frønørd som jeg fik frie tøjler, ville jeg vælge ALT mellem himmel og jord, der kan proppes i sidstnævnte for at spire. Måske er det meget godt, at der er nogle afgrænsninger jeg må indrette mig efter.

For det første, er det ikke alle sorter man kan få i økologisk kvalitet, og økologi vil jeg ikke gå på kompromis med her i butikken. Faktisk er min økologiske autorisation baseret på, at jeg udelukkende håndterer økologiske frø på kontoret, så der ikke er nogen fare for at blande konventionelle og økologiske frø. Heldigvis, bliver der hvert år produceret flere og flere frøsorter under økologiske forhold, og der dukker sågar helt nye sorter op, som er fremavlet med henblik på netop økologisk dyrkning. 

Sotabønne 'Green Shell'

Frø fra soyabønnen 'Green Shell', som også kommer i butikken januar 2021.

De andre begrænsninger er en smule mere kedelige - nemlig tid, plads og penge. Det tager tid at undersøge sorter, tegne illustrationer og få dem sat på hjemmesiden. Mit lille kontor er næsten allerede propfyldt med frø - og nu hvor jeg har fået to herlige praktikanter, er pladsen blevet lidt trang. Jeg drømmer dog stort, om at vores gamle stald en dag skal renoveres, så der både kan være plads til frøopbevaring -kontor og -butik. Til den tid, har jeg i hvert fald pladsen til at udvide til mit hjerte brister. Selvsamme drømme hænger dog også sammen med den sidste og absolut kedeligste begrænsning, nemlig pengene. Frø er dyre. Og økologiske frø er kun dyrere endnu. Jeg er stadigvæk en lille ny virksomhed i den skrøbelige etableringsfase, og jeg startede med en kapital bestående af hvad min egen opsparing kunne klare. Derfor har det ikke været en mulighed at gå ud og købe et kæmpe lager af frø lige fra starten. Heldigvis har jeg også nogle fantastiske kunder, der gerne køber og spreder ordet om min lille butik, så med tiden skal der nok blive råd til at indkludere alle de sorter hjertet begærer.

Selvom mine "ønsketavle" er godt fyldt, er der altid plads til dine ønsker - så hvis der er nogle frø du gerne vil have fingrene i, så skriv gerne herunder i kommentarfeldtet eller en mail, og så er jeg på sagen!

Se alle de nye sorter her - de kan købest i butikken fra d. 1 januar 2021!